به گزارش خبر گزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عبد الفتاح نواب، در همایش آموزشي "اسرار و آداب حضور در حرمين" که از سوي دفتر بعثه مقام معظم رهبري در منطقه قم، در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد، به تبیین اسرار و معارف سفر حج پرداخت وگفت: حج دعوتی است از سوی خدای متعال که شامل حال بعضی انسان ها می شود و در قالب این دعوت برگزیده ها برای یک سفر معنوی خاص انتخاب می شوند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که سفر به سرزمین وحی یک سفر معمولی نیست، افزود: حج یک معنویت کامل، تسلیم شدن محض در مقابل پروردگار، کمال ، خلوص و عبادت است که هرکدام از این موارد برای کسی که قدر حضورش را در سرزمین وحی بداند، گنجینه بزرگ اسرار الهی است و باید این فرصت را غنیمت بشمارد.
وی ادامه داد: زیارت و اعمال حج دو بخش عمده این سفر معنوی و ملکوتی به حساب می آید و توجه به هر یک از این موارد، زمینه رشد و تعالی انسان و در رسیدن به اعمال شایسته و نیک و همچنین نزدیکی به خدا را فراهم می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، زیارت را اعلام محبت و دوستی به خدا و اهل بیت(ع) دانسته و یاد آورشد: آنچه در زیارت قبور نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه طاهرین(ع) مهم می باشد، معرفت، توجه قلبی و اخلاص است؛ زیرا زیارت از توأم با معرفت، ارتباط معنوی بین خدا و عبد را قوی تر و محکم تر می کند.
وی در توصیه ای به زائران بیت الله الحرام گفت: زیارت همراه با معرفت و علم، باعث تجلی نورانیت در باطن و ظاهر انسان می شود و بلا ها و مصیبت ها را دور می کند و زمینه ساز شفاعت درروز قیامت خواهد شد.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه با تاکید بر لزوم محوریت بخشی به اهل بیت(ع) در سفر حج، تصریح کرد: خانه کعبه با وجود پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) ارزش و هویت پیدا می کند و خود به خود هیچ اعتباری ندارد و تنها یک سنگ بی روح است که روی هم چیده شده است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر فراگیری مناسک و احکام حج قبل از سفر به سرزمین وحی، خاطرنشان کرد: اگر انسان قبل از سفر به درستی احکام و مناسک را فرا نگیرد، چه بسا اعمال را اشتباه انجام دهد و این مسئله خسارت بزرگی خواهد بود.
وی همچنین، داشتن نیت خالص، وصیت به حق نمودن، خداحافظی، دادن ولیمه به همسایه ها، توبه، اسراف نکردن، رعایت شئونات اخلاقی و اسلامی، خواندن نماز در اول وقت، احترام به همسفران، رعایت حال از کار افتادگان، ظلم نکردن، حفظ زبان، حلالیت طلبیدن از دیگران و... را از جمله مقدمات سفر معنوی حج برشمرد.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه در پایان، سفر حج را میهمانی خدا خواند و بر توجه زائرین بیت الله الحرام بر خودسازی، تهذیب نفس و آمادگی بیشتر برای انجام عبادت خالصانه تاکید کرد.